
Peter Mayle, azon kívül, hogy az írás és a konyhaművészet mestere, a legnemesebb értelemben vett hedonista: imád enni. Igazi gourmand-ként elvezet bennünket Franciaország képeslapra illő tájaira, ínycsiklandó étkekben dúskáló ünnepeire, ahol a főszereplők a francia konyha remekei: az ízletesen elkészített vadaktól, a magyarok között is egyre népszerűbb csigán át a sajtok sokaságáig. Tanúi lehetünk egy exkluzív “bormaratonnak”, sőt Mayle még a gyógyszálló alacsony kalóriatartalmú ételeit is feljavítja, elvégre minden az elkészítésen múlik. Sajátos útikalauza elengedhetetlen segítség egy hasonló gasztrotúrához, ugyanis a legfinomabb éttermek és a házias főztjükről híres falusi korcsmák pontos fellelhetőségéig minden titkát megosztja azokkal, akik hasonló földi élvezeteknek hódolnának.